Subaru Nederland

SUBARU LANCEERT PROEFRITPROTOCOL BIJ DEALERS EN OP KCJ

Een nieuwe auto kopen is een lang en gecompliceerd traject: oriënteren, onderhandelen en natuurlijk proefrijden. En wat blijkt? Vooral de proefrit is vaak niet meer dan: “Daar staat ie, veel plezier en tot straks”. Niet bij Subaru, daar wordt gewerkt volgens een proefritprotocol, waarbij alle eigenschappen van de auto uitvoerig aan bod komen. Dankzij de uitgebreide kennismaking stijgt de waardering voor de auto fors en weet de klant veel beter wat hij koopt. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 10 tot en met 14 oktober plaatsvindt, kan op een testparcours al kennisgemaakt worden met de nieuwe aanpak.

Subaru heeft recent zijn productportfolio aangepast. De Subaru XV en Impreza werden vernieuwd, de Forester, Levorg en Outback zijn op een groot aantal punten gewijzigd. Met name de aangepaste Forester en Outback brachten Subaru Nederland er toe een proefritprotocol te ontwikkelen waarbij alle eigenschappen van de SUV en de ruime crossover goed worden uitgelegd.Vooral zo kunnen aanpassingen, die niet altijd zichtbaar zijn, worden gedemonstreerd.

Tijdens de proefrit is er ruim aandacht voor alle functies van Subaru’s veiligheidssysteem EyeSight. Ook de voordelen van X-mode, de boxermotor en de symmetrische vierwielaandrijving komen aan bod. En is er aandacht voor het rijden met de Lineartronic Continue Variabele transmissie, die nu eenmaal om een andere benadering vraagt dan een conventionele automatische versnellingsbak.

Voor aanvang van elke proefrit, wordt de auto uitgelegd. Het uitstekende zicht rondom, de slimme voorzieningen die het leven aan boord veraangenamen, de uitgebreide veiligheidsuitrusting die er mede voor zorgt dat Subaru’s steevast hoog scoren in veiligheidstests, alles wordt belicht. Zo ontstaat meer waardering voor het model en het merk. Natuurlijk krijgt de klant ook de kans om de auto aan zijn eigen tests te onderwerpen. Uniek is de aanpak van Subaru Nederland overigens niet. Bij de Japanse Subaru-dealers is deze manier van testen de normaalste zaak van de wereld.

Ook op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 10 tot en met 14 oktober wordt gehouden in Utrecht, wordt volgens het proefritprotocol gewerkt. Daar kunnen belangstellenden op een uitgebreid testparcours op het binnenterrein ervaren waartoe Subaru’s in staat zijn. Inschrijven voor deze Subaru Experience is gratis en kan via Subaru.nl