Subaru Nederland

 

SUBARU REALISEERT VERKOOPPLUS VAN 22 PROCENT IN 2015

6 januari 2016 - Vol vertrouwen is Subaru aan 2016 begonnen. Met een bijzonder toegewijd dealernetwerk en een modellenprogramma met interessante nieuwkomers verwacht het Japanse merk ook dit jaar weer een stijging van de verkoopaantallen neer te zetten. In 2015 is dat al gelukt: mede door de komst van de geheel nieuwe Outback wist Subaru in Nederland 22 procent meer auto's te verkopen dan in 2014, waar de gehele personenautomarkt met 16% groeide naar 449.350 eenheden.

Dat Subaru synoniem staat voor betrouwbaarheid en veiligheid is bij een steeds groter publiek bekend. Geen ander automerk weet in betrouwbaarheidsstatistieken met meerdere modellen zo'n hoge score te halen als Subaru, en dat al jaren achtereen. Het maakt dat Subarurijders bijzonder tevreden zijn en blijven over hun auto, wat zich weer vertaalt in een hoge merkentrouw. En is steeds meer registraties in Nederland. In 2014 werden nog 652 Subaru’s verkocht, in 2015 waren dat er 798, een mooie toename van 22%. Daarmee is Subaru een van de hardst groeiende merken in Nederland, als alle zakelijke en dus bijtellingskopers buiten beschouwing worden gelaten.  

Outback
Begin 2015 werd de nieuwe Outback leverbaar in Nederland en dat zorgde direct voor een stijging van de verkoopcijfers. De Outback was al een van de populairste modellen van Subaru en weet met een nieuw uiterlijk, nog meer standaarduitrusting en toonaangevende veiligheidsvoorzieningen zowel in Nederland als de rest van Europa steeds meer niet-Subarurijders voor zich te winnen.


Levorg
Eind 2015 stond bij Subaru in het teken van de geheel nieuwe Levorg, die op de AutoRAI in april 2015 voor het eerst in Nederland te zien was. De Levorg is een sportieve, ruime stationwagen met de uitstraling van een stoere crossover. Mede door de krachtige turbo-boxermotor en standaard Lineartronic CVT-automaat is de 'sports tourer' Levorg een echte rijdersauto. Geen enkele concurrent kan bovendien tippen aan de complete standaarduitrusting van Subaru's nieuweling. De Levorg staat inmiddels bij alle Subaru-dealers in Nederland.
 

Vernieuwde XV en Forester
Ook 2016 begint voor Subaru met belangrijk nieuws. De Subaru XV, Subaru's compacte SUV die sinds 2012 op de markt is, krijgt een update in de vorm van een vernieuwd in- en exterieur. Hiermee is de XV weer helemaal bij de tijd. Wat blijft is de keuze uit een 1.6 of 2.0-liter boxer benzinemotor. Een comfortabele Lineartronic CVT-automaat en Symmetrical All Wheel Drive zijn standaard aanwezig op de Subaru XV. Ook de Forester, al ruim twintig jaar een populaire en veelzijdige SUV, krijgt begin 2016 een opgefrist uiterlijk mee, waarmee de Forester zijn positie als een van de meest populaire vieriwelaangedreven SUV’s van Nederland zal versterken. Daarnaast zijn er enkele nieuwe opties leverbaar en krijgt het interieur een chiquere uitstraling door het gebruik van nieuwe materialen.