Subaru Nederland

SUBARU SLIJPT WRX STI FIJN

Einde legendarische Subaru nabij, uniek uitzwaaimodel op komst

 

  • Grotere wielen bieden plaats aan grotere Brembo-remmen
  • Uiterlijk licht gewijzigd, interieur verder verbeterd
  • Onderstel aangepast voor meer stabiliteit en rijcomfort
  • Actieve en passieve veiligheid naar hoger niveau
  • Op de autotentoonstelling van Brussel een laatste, bijzondere uitvoering

 

Subaru heeft zijn ultieme sportsedan, de WRX STI verder verfijnd. Door een aantal aanpassingen, voornamelijk aan de voorzijde, straalt het herkenbare uiterlijk nog meer kracht uit. Binnenin zorgen wijzigingen voor een hoger gevoel van kwaliteit. Aanpassingen aan onderstel en remmen leiden tot een nog betere wegligging en nog meer stopkracht.

 

De nieuwe WRX STI is per direct leverbaar vanaf € 96.995,-. Met de komst van dit model, maakt Subaru ook bekend dat het legendarische model uit productie gaat. Voor de liefhebbers, de echte WRX STI-fans, komt Subaru op de autotentoonstelling van Brussel met een speciale, onderscheidende versie van de iconische Subaru.

 

Het valt niet mee om de auto, die zijn basis heeft in meerdere wereldkampioenschappen rally, verder te verbeteren. Toch is Subaru in die missie geslaagd. Door de WRX STI op een aantal punten te wijzigingen is zijn aantrekkelijkheid nog verder vergroot. Meest in het ogen springen de nieuwe matzwarte 19-inch wielen die ruimte bieden aan grotere, nu 18-inch, remschijven. Voor extra stopkracht zijn de voorste remtangen voorzien van zes zuigers en zijn de exemplaren achter opgetrokken uit één stuk. Voor- en achterschijven zijn nu geventileerd en geperforeerd. Remmenspecialist Brembo is leverancier van de hardware.

 

Ook opvallend is de aangepaste voorzijde. Nieuwe, meedraaiende LED-koplampen en C-vormige dagrijverlichting zorgen er voor dat de WRX STI zowel overdag als ook ’ s nachts wordt gezien. En dat de bestuurder natuurlijk optimaal zicht heeft.

 

Extra grote luchtinlaten in de voorbumper optimaliseren de koeling en leiden meer zuurstof richting inlaatkanaal. Prettige bijkomstigheid is de visuele impact van de grote openingen in de neus is dat ze voor een nog stoerdere uitstraling zorgen. 

 

Het interieur lieten de technici van Subaru evenmin ongemoeid. Door gebruik van nieuwe delen in zwart pianolak kreeg de uitstraling een flinke boost. Recaro stoelen omklemmen de bestuurder nog beter, het sportieve karakter van de WRX STI wordt verder benadrukt door rode gordels.

Het multifunctionele display bovenop het dashboard groeide naar 5,9-inch en voorziet de bestuurder van interessante informatie, waaronder turbodruk.

 

In technische zin zijn er aanpassingen doorgevoerd aan onderstel en versnellingsbak. Zo is het Driver Controlled Central Diff, oftewel het centrale differentieel dat door de bestuurder aan de rijomstandigheden kan worden aangepast, nu volledig elektronisch te sturen, waardoor de snelheid waarmee bochten ingestuurd kunnen worden, nog hoger ligt.

 

Het onderstel is voor en achter voorzien van andere dempers en veren met een andere voorspanning. De diameter van de stabilisatorstang achter nam af van 20 naar 19 millimeter. De auto wordt daarmee ‘losser’ achter en over de hele linie comfortabeler. 

 

Op de autotentoonstelling van Brussel die van 12 tot en met 21 januari wordt gehouden, neemt Subaru met een speciale uitvoering afscheid van de WRX STI. Deze versie wordt leverbaar in een gelimiteerde oplage. Prijzen en uitvoeringsspecificaties worden in Brussel bekend gemaakt, maar houd in elk geval rekening met goudkleurige wielen. 

 

Subaru staat in paleis 3, op stand 5, de persconferentie en de officiële onthulling van dit en ander nieuws is om 11.40 uur op de stand.