Subaru Nederland

Subaru toont Levorg Concept in Tokyo

Prototype beleeft wereldpremière op 43e autotentoonstelling van Tokyo 2013

Aalsmeer, 1 november 2013

Subaru's volledig nieuwe concept car, de LEVORG, wordt op de 43e autotentoonstelling van Tokyo voor het eerst tentoongesteld.

De naam LEVORG is een combinatie van de woorden ‘Legacy', ‘Revolution' en ‘Touring'.  De LEVORG staat model voor Subaru's geschiedenis van praktische en veilige auto's en kan tegelijkertijd worden gezien als pionier van nieuwe en innovatieve stationwagons. De Subaru LEVORG is een combinatie van een modern en stijlvol design met de rijeigenschappen van een sportauto. Hij biedt het beste qua wegligging, veiligheid, brandstofverbruik en uitstoot en combineert deze op een uitstekende manier met de praktische mogelijkheden van een stationwagon.

Voor de aandrijving zorgt een volledig nieuwe 1.6 of 2.0 DIT (Direct Injection Turbo) Boxermotor. Deze turbomotor staat garant voor indrukwekkende prestaties, een laag verbruik, dito emissie en, zoals van een Subaru mag worden verwacht, veel rijplezier.

Natuurlijk is de LEVORG voorzien van de meest recente ontwikkeling op veiligheidsgebied. Zo heeft hij een nieuwe versie van Subaru's EyeSight, het actieve veiligheidssysteem dat via camera's gevaren voor de auto detecteert en indien nodig ingrijpt met een remactie.

Het prototype van de volledig nieuwe LEVORG maakt zijn debuut op de 43autotentoonstelling van Tokyo. De autoshow is voor het publiek geopend van 23 november tot en met 1 december 2013.

Een speciale website met beeldmateriaal en meer informatie zal als onderdeel van de officiële Subaru Website op 30 oktober om 12.00 uur live gaan (http://www.subaru.jp/levorg/sp/).

Terug naar het nieuwsoverzicht