Subaru Nederland

Subaru ziet verkopen wereldwijd toenemen in 2013

In Amerika zelfs 26% verkoopgroei

Aalsmeer, 15 januari 2014

Subaru heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan. Waar het merk ook actief is: op elk continent werden meer Subaru’s verkocht dan het jaar ervoor. Absolute verkooptopper was Amerika met een toename van 26%.

Het gaat goed met Subaru, die conclusie kan worden getrokken nu 2013 is afgesloten. In Amerika wist het merk dankzij de nieuwe Forester en de XV maar liefst 26% te plussen ten opzichte van 2012. En ook toen werd er 26% meer verkocht dan in 2011. Subaru is het enige merk in de VS dat voor het zesde jaar op rij meer auto’s heeft weten te verkopen. Bovendien heeft de fabrikant er al vijf jaar lang, elk jaar een nieuw verkooprecord gevestigd.

In het bijzonder de Outback en de in maart vernieuwde Forester trekken veel belangstelling. Van beide modellen zijn meer dan 100.000 eenheden verkocht. In 2008 verkocht Subaru in de VS nog 187.699 auto’s, in 2013 nam dat aantal toe tot 424.683 exemplaren.

Subaru doet het niet alleen in Amerika goed, ook in Japan en Europa laat het merk mooie cijfers noteren. Op de thuismarkt vonden met name de Impreza en de Forester gretig aftrek, in Europa waren de modellen met standaard vierwielaandrijving als de Outback, XV en Forester populair. Worden de verkoopresultaten van alle markten bij elkaar opgeteld, ook dan heeft Subaru in 2013 ruim meer verkocht dan een jaar eerder.

In Nederland stegen de Forester-verkopen met maar liefst 73% ten opzichte van een jaar eerder. In 2014 ziet Subaru Benelux wederom veel belangstelling voor met name de XV, de Forester en de Outback. De benzine-uitvoeringen van deze modellen worden zonder meerprijs geleverd met een CVT automatische transmissie, wat kopers een prijsvoordeel oplevert van € 2.000, -.

Subaru verwacht de stijgende lijn ook internationaal vast te kunnen houden, mede dankzij de nieuwe modellen die het merk in de loop van 2014 wereldwijd zal lanceren. Meer informatie daarover volgt begin maart op de autotentoonstelling van Genève.

Terug naar het nieuwsoverzicht