Subaru Nederland

NEDERLANDER CARLO VAN DAM IN SUBARU WRX STI WINT 24-UURSRACE OP NÜRBURGRING

  • Derde overwinning van Subaru tijdens 24-uursrace sinds 2011
  • All-Wheel Drive ideaal op lastige en gevaarlijke Nürburgring
  • Race-ervaring wordt direct vertaald naar productiemodellen van Subaru

18 mei 2015 – De SP3T-klasse van de 24-uursrace op de Duitse Nürburgring is afgelopen weekend gewonnen door Subaru met de WRX STI NBR Challenge 2015, een op het productiemodel WRX STI gebaseerde raceauto. Aan het stuur zat een team van zeer ervaren coureurs, onder wie de Nederlander Carlo van Dam. De voorsprong op de nummer twee bedroeg aan het einde van de race maar liefst 12 ronden.

De kwalificatie voor de duurrace pakte meteen al goed uit voor Subaru, want het team mocht de race, die gehouden werd van 14 tot en met 17 mei, starten vanaf de eerste plaats. Die positie werd behouden tot aan de finish, zodat van een stabiele race gesproken kan worden. De equipe, bestaande uit de coureurs Carlo van Dam (Nederland), Marcel Lasée (Duitsland), Tim Schrick (Duitsland) en Hideki Yamauchi (Japan) legde in 24 uur 143 ronden af met een totaalafstand van ongeveer 3.629 kilometer. Het verschil met de nummer twee in de einduitslag bedroeg een voorsprong van 12 ronden. In het totale deelnemersveld van 151 auto’s (in alle klassen) eindigde het Subaru-team op de 18e positie, de beste klassering die het team ooit behaald heeft.

Subaru Technica International

Subaru Technica International (STI), de sportafdeling van Subaru, deed al acht keer mee aan de 24-uursrace op de Nürburgring en wist dit jaar voor de derde keer te winnen. Eerder won het merk de SP3T-klasse in 2011 en 2012. De SP3T-klasse is speciaal voor raceauto’s aangedreven door een turbomotor met minder dan 2,0 liter inhoud.

De overwinning is het definitieve bewijs dat de Subaru WRX STI mede dankzij de permanente vierwielaandrijving (AWD) en ultieme prestaties is opgewassen tegen circuits als de Nürburgring. De Nürburgring wordt gezien al een van de lastigste en gevaarlijkste racecircuits van de wereld die voor publiek geopend is.

De ervaring die Fuji Heavy Industries (FHI), het moederconcern van Subaru, en STI opdoen tijdens de slopende 24-uursrace wordt direct vertaald naar de productiemodellen van Subaru. Het is mede daardoor dat Subaru wereldwijd bekend staat als een betrouwbare, duurzame auto met bovengemiddeld goede wegligging en het hoogst mogelijke veiligheidsniveau.

Subaru WRX STI Nurbergring