Subaru Nederland

Subaru XV doet mee met Noordkaap Challenge

Ruim 6.000 km in winterse omstandigheden voor het goede doel

Aalsmeer, 5 december 2013

Sneeuw, enorme kou, heel veel kilometers over glibberige wegen en korte, donkere dagen zijn de ingrediënten voor de 14 dagen durende Noordkaap Challenge. Aan deze barre tocht doet een door Subaru Nederland ondersteunde Subaru XV mee, een auto die dankzij zijn standaard vierwielaandrijving weinig moeite heeft met de winterse elementen.

Noordkaap Challenge-deelnemers en Subaru-rijders Saskia van den Berg en Boudewijn Brand hebben niet lang na hoeven denken over hun voertuig. De Subaru XV is zo’n lange en zware tocht op het lijf geschreven. Hij beschikt over voldoende ruimte voor de inzittenden en hun bagage en de krachtige aandrijflijn kan dankzij de standaard vierwielaandrijving alle omstandigheden aan.

Subaru XV Noordkaap Challenge Saskia van den Berg en Boudewijn Brand

Daarnaast helpen het standaard Vehicle Dynamics Control (VDC) dat onder meer bestaat uit tractiecontrole, stabiliteitscontrole en ABS mee om de tocht tot een goed eind te brengen. Speciaal voor de trip zijn nog extra lampen en uiteraard winterbanden gemonteerd. Verder is de auto standaard, hetgeen geen probleem is. De Noordkaap Challenge, die onder meer door Zweden, Noorwegen en Finland voert, is immers geen rally maar een rit voor het goede doel.

Van den Berg: “ De tocht zal af en toe best zwaar zijn. Maar het afzien wordt gecompenseerd door de ongetwijfeld prachtige natuur, het avontuur en natuurlijk het goede doel dat we via 3FM Serious Request steunen.” Gedurende de 6.400 kilometer lange tocht zullen de deelnemers niet alleen dagelijks tussen de 250 en 800 kilometer moeten afleggen, ook moeten zij onderweg opdrachten uitvoeren waarmee geld wordt verdiend om kindersterfte door diarree tegen te gaan; het goede doel van de Noordkaap Challenge van dit jaar.

Subaru XV Noordkaap Challenge

Thuisblijvers kunnen de rit volgen door onder meer naar 3FM te luisteren, de website te bekijken en natuurlijk via social media. Ook kunnen zij tegen betaling opdrachten aan de teams doorgeven waarmee dan geld is te verdienen voor het goede doel. De challenge eindigt op 19 december bij de FBTO-toren in Leeuwarden, waar ook het 3FM Glazen Huis staat.

Lees meer:

Subaru XV modelpagina

Bekijk de gallery

Beschikbare kleuren

Specificaties

Prijzen

Design

Technologie

Veiligheid

Subaru XV bij RTL Autowereld

Subaru bevestigt eerste geëlektrificeerde modellen voor de Europese markt

Terug naar het nieuwsoverzicht