Subaru Nederland

Subaru opent AI ontwikkelingsstudio “Subaru Lab”

Artificial Intelligence Subaru

Aalsmeer, 25 november 2020 – Subaru opent de deuren van ‘Subaru Lab’, een gloednieuw Artificial Intelligence-ontwikkelingscentrum. De opening vindt volgende maand plaats in Tokio.

Het nieuwe Subaru Lab zal dienen als kernbasis voor de verdere ontwikkeling van EyeSight en verscheidene ArtificiaI Intelligence-toepassingen. Diverse gegevens over ondermeer AI, beeldverwerking, camera’s, sensoren en voertuigbesturing zullen er worden verzameld en worden verwerkt. De bedoeling is om sneller te kunnen schakelen in het ontwikkelen, produceren en optimaliseren van bestaande en nieuwe veiligheidssystemen voor auto's. 
 
Het ontwikkelen van in-house veiligheidssystemen behoort tot de kernmissie van Subaru. Het merk creëert AI-algoritmen die over de hele wereld kunnen worden toegepast. Data wordt verzameld vanuit alle hoeken van de wereld, zowel van het ijskoude Siberië tot de verschroeiende woestijn. Al deze AI-algoritmen worden direct op het voertuig gezet en continu getest. Tegelijkertijd wordt getest of de technologie natuurlijk aanvoelt en of ze voldoet aan de behoeften van mensen. Deze cyclus gebeurt niet alleen in het Subaru Lab, maar ook in realistische omstandigheden overal ter wereld zodat deze AI-toepassingen door iedereen kunnen worden gebruikt. 
 
Subaru streeft naar nul verkeersdoden(*) in 2030. Subaru werkt continu aan het verbeteren van bestaande veiligheidssystemen en het ontwikkelen van nieuwe veiligheidssystemen. Het Artifcial Intelligence beoordelingsvermogen is daarbij een van de belangrijkste factoren om het gerenommeerde EyeSight-rijhulpsysteem verder te kunnen optimaliseren. Zo streeft het Japanse merk naar veiligheidsfuncties die voor iedereen haalbaar zijn.

Subaru EyeSight

Door het openen van het Subaru Lab zal Subaru niet alleen veel preciezer eigen technologieën kunnen ontwikkelen, het laat ook toe sneller partnerships op te zetten met onder andere IT-bedrijven. Eén van die nieuwe partnerships is Xilinx, een toonaangevende leverancier van automotive-oplossingen. Xilinx levert de nieuwe multiprocessor system-on-a-chip voor het next-gen EyeSight-systeem.
 
De EyeSight-stereocamera's vormen de kern van Subaru's ADAS-toepassingen. In tegenstelling tot andere oplossingen, scant de beeldverwerkingstechnologie het next-gen systeem en wordt heel de omgeving razendsnel verwerkt en vastgelegd door de stereocamera's. Deze creëren zeer nauwkeurige 3D-puntenwolken, waardoor geavanceerde functies mogelijk zijn zoals pre-collision braking op een kruispunt en hulp bij hands-off rijden in verkeersopstoppingen op een snelweg. Hierbij speelt de Xilinx-technologie een belangrijke rol. De Xilinx-chips bevatten ingebouwde mogelijkheden om aan de strikte Automotive Safety Integrity Level (ASIL)-vereisten te voldoen. 
 
* Nul verkeersdoden bij inzittenden van Subaru’s en betrokkenen bij aanrijdingen met Subaru-voertuigen, inclusief voetgangers en fietsers.

Inruilvoorstel aanvragen & proefrit inplannen


Meer lezen?

Forester Best in Class EuroNCAP

De Forester X-Explore

De Subaru XV X-Explore

De Outback X-Explore