Subaru Nederland

Subaru redt levens

Soms moet je gewoon zwijgen, lezen en dankbaar zijn. Dankbaar dat we dit mooie merk mogen vertegenwoordigen. De foto’s en het verhaal van een Subaru-rijdster vertellen meer dan welke reclamecampagne ook. Subaru-dealer Niestcar stuurde ons onderstaand bericht:

Subaru veiligheid: Subaru redt levens

Dat Subaru een veilige auto is, dat bewijst o.a. dit verhaal van een klant van ons. De eigenaresse van een Subaru XV, Mevr. Lindeman ontsnapte bij een frontale botsing samen met haar zoon. Ze schreef ons onderstaande brief en wil zo naar buiten brengen dat in een fractie van luttele seconden je leven over kan zijn. Maar dankzij de technieken die Subaru beschikt, heeft zij het overleefd.

“Beste Subaru en Team Niestcar,

In December 2018 kochten wij bij Subaru-dealer Niestcar een Subaru XV 1.6i Eyesight van 1 jaar jong. Op 8 augustus 2019 waren ik en mijn zoon betrokken bij een ernstig auto-ongeluk in Frankrijk. We reden op een boerenweggetje toen er uit onverwachte hoek een tegenligger frontaal op ons inreed. De tegenpartij is door dit ongeluk van de weg geraakt en over de kop geslagen. Helaas weet ik (nog) niet hoe het met hen gaat. Wel weet ik dat ik zo ontzettend blij ben met mijn Subaru XV. Dankzij de enorme veiligheidsconstructie van Subaru zijn zowel mijn zoon als ik ongedeerd uit de auto gestapt. Wel had ik een schrammetje op mijn neus van de airbag maar verder niets!

Zoals u op de foto kan zien was de klap enorm en waren wij heel blij om in een Subaru te rijden. Zonder deze geweldige auto hadden wij het waarschijnlijk niet kunnen navertellen. De wielen waren naar buiten geklapt en de boxermotor was onder het interieur terechtgekomen dankzij de speciale kooiconstructie. De Subaru interieur/kooi constructie is zelfs zo sterk dat er maar een klein scheurtje in het voorraam zit, dit kun je haast niet geloven als je naar de impact kijkt waarmee de Subaru als een harmonica in elkaar gedrukt is. De portieren konden gewoon nog geopend worden.

Subaru veiligheid: Subaru redt levens

Na goed telefonisch contact met Ron Peggeman van Subaru-dealer Niestcar stond bij mijn terugkomst in Nederland direct weer een nieuwe Subaru XV met Eyesight klaar. Want als Subaru eenmaal je leven gered heeft, waarom zou je dan nog wat anders willen rijden?! Wat ben ik blij dat ik me weer veilig voel in onze nieuwe Subaru XV. De eerste kilometers zijn alweer gemaakt en ook mijn zoon voelt zich erg veilig in deze auto.

Wij zijn Subaru zo dankbaar voor het maken van veilige auto’s! Ga zo door!


Met vriendelijk groet,
Palmyra Lindeman - klant van Niestcar 6 Sterren Subaru Dealer Heemskerk

Subaru Niestcar

Hier kunt u zich aanmelden voor een proefrit


Een animatie van de bescherming:

Elke Subaru heeft meer te bieden dan gebruikelijk is in de auto-industrie als het op veiligheid aankomt. De SUBARU BOXERMOTOR en versnellingsbak zijn zodanig geconstrueerd dat ze bij een frontale aanrijding niet het interieur in komen, ter bescherming van de inzittenden.

Lees meer:

Veiligheid Subaru XV

Subaru XV wint de Autoweek test!

Subaru XV e-BOXER

ACSI FreeLife test de Subaru XV