Subaru Nederland

Terugroepactie roestbescherming remleidingen

Subaru roept een aantal modellen op voor de terugroepactie roestbescherming remleidingen.

Modellen die het betreft:

 

Modeljaar

Subaru Legacy & Outback,

 

2004-2009

Subaru Impreza (met uitzondering van WRX/STI),

 

2008-2011

Subaru Impreza WRX/STI

 

2008-2014

Subaru Forester             

 

2009-2013

Eigenaren van Subaru modellen die binnen de terugroepactie vallen, zullen hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

 

Wat is er aan de hand?

De fabriek controleert regelmatig de status van haar producten in de markt. Tijdens deze controles werd er in sommige gevallen meer corrosie bij de remleidingen aangetroffen dan verwacht.

Gebleken is dat de roestbescherming op bepaalde delen van de remleidingen van de auto mogelijk onvoldoende is waardoor er een verkorte levensduur van de remleiding kan zijn. Hierop is besloten om deze terugroepactie op te starten om de levensduur van de remleiding te kunnen garanderen.

Als u uw auto regelmatig in onderhoud heeft bij de officiële Subaru dealer dan is de kans dat er wat aan de remleiding mankeert erg klein. Mocht er een defect zijn dan begint dat met een zeer kleine lekkage en zal er een controle lampje gaan branden op het dashboard als het remvloeistof niveau te laag wordt. Het rem systeem is zo opgebouwd dat er altijd twee wielen blijven remmen als er een groot lek in het systeem komt.

 

Wat doet de Subaru dealer?

Inspectie

De dealer gaat uw remsysteem controleren op aanwezige roest op de onbedekte delen van de remleiding op die plaatsen door de fabrikant aangewezen. Deze plaatsen worden met een zachte borstel schoon geborsteld.

Hierna zal de dealer het remsysteem afpersen met een vooraf opgegeven remdruk. Hierna wordt er gecontroleerd of er lekkage is opgetreden en als dit niet het geval is zal de dealer de remleidingen behandelen met een sterk roestwerend middel.

Vervanging

Indien er tijdens de controle lekkage wordt geconstateerd zal de betreffende remleiding in zijn geheel vervangen en opnieuw tegen roest behandeld worden.

 

Hoeveel tijd neemt dit in beslag?

De inspectie van de remleidingen wordt zo snel en efficient mogelijk uitgevoerd om het ongemak tot het minimum te beperken en zal naar verwachting ongeveer een half uur in beslag nemen. Het kan echter zijn dat vanwege de planning van de werkplaats de auto langer nodig is. Raadpleeg de Subaru dealer voor de mogelijkheden.

 

Wat verwachten wij van u?

Neem zo snel mogelijk contact op met de Subaru dealer om een afspraak te maken voor deze terugroepactie. Geef hierbij u chassisnummer door en uw gewenste afspraakmogelijkheid voor de inspectie.

 

Meer informatie bij problemen?

Heeft u vragen over deze terugroepactie of ondervindt u problemen bij de uitvoering hiervan, dan kunt u contact opnemen met N.V. Subaru Benelux, per telefoon 088-0881632 of via e-mail aftersales@subaru.nl.

 

Mijn.Subaru.nl

Wilt u in het vervolg sneller op de hoogte zijn van een eventuele terugroepactie op uw Subaru, registreer uzelf dan op Mijn Subaru!