Subaru Nederland

Documentairemaker van hier naar Tokio per Subaru Forester

Wereldreis met een 17 jaar en 500.000 kilometer oude Subaru

Aalsmeer, 14 juni 2017 - Met een 17 jaar oude Subaru Forester van Nederland naar Japan. Documentairemaker en schrijver Dirk Jan Roeleven vertrekt morgen voor deze roadtrip met een 17 jaar en 500.000 kilometer oude Subaru Forester. Einddoel is de Subaru-fabriek bij Tokio, waar de Forester ooit werd gebouwd. De reis zal zo’n zes maanden en 22.000 kilometer duren.

Wereldreis met een 17 jaar en 500.000 kilometer oude Subaru

Is de reis al bijzonder, de auto waarmee Roeleven en zijn partner Hester van der Vliet van Aalsmeer naar Tokio reizen, is ook een verhaal apart. De Forester werd gebouwd in 2000 en deed in zijn eerste levensjaren dienst als politieauto van de KLPD om snelheid te controleren. Later kwam de boswachtergroene Forester in handen van een bouwbedrijf vanwege zijn praktische bruikbaarheid en trekkracht. Roeleven tikte de auto in 2007 voor vijf mille op de kop, toen met een kilometerstand van 170.000. Inmiddels legde de Subaru moeiteloos ruim 500.000 kilometer af en is het einde van zijn leven nog niet in zicht.

Voordat de Forester met pensioen mag en aan zijn makers in de Subaru-fabriek nabij Tokio wordt overhandigd, moet de Forester eerst nog ruim 22.000 kilometer afleggen door onder meer Rusland, Kazachstan, Mongolië, Zuid-Korea en Japan. Een lange en boeiende tocht, waarbij Roeleven niet voor de kortste en snelste weg naar Tokio kiest, maar voor de meest inspirerende route, langs locaties met een verhaal. Een verhaal dat opgetekend zal worden in een boek en uitgebreid te volgen zal zijn op social media.

Roeleven’s Forester is nu al het ultieme bewijs van waar Subaru voor staat. Het merk hecht bij het ontwikkelen van zijn modellen veel waarde aan avontuur en betrouwbaarheid. Andere merkwaarden als rijplezier en onverzettelijkheid zullen na de trip ongetwijfeld aan het lijstje kunnen worden toegevoegd, zoals ook de voordelen van standaard Symmetrical All-Wheel-Drive, de permanente vierwielaandrijving van Subaru, ongetwijfeld duidelijk worden als het qua weer en omgeving even niet meezit.

Belangstellenden hebben op 17 juni tussen 12.00 en 14.00 uur de mogelijkheid om het team uit te zwaaien bij Subaru Aalsmeer. Onder meer de ambassadeur van Kazachstan zal het stel er een goede reis wensen.

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap