Subaru Nederland

Subaru’s helpen nu al om verkeersslachtoffers te voorkomen 

OVERHEDEN SCHERPEN VEILIGHEIDSEISEN NIEUWE AUTO’S AAN 

Overheden verlangen steeds grotere inspanningen van autofabrikanten om het aantal verkeersdoden en –gewonden terug te dringen. Deze week heeft de EU bekend gemaakt dat de veiligheidsuitrusting van elke nieuwe auto over een aantal jaren fors moet worden uitgebreid. Goed nieuws: Subaru rust zijn nieuwe modellen nu al uit met de technologieën die straks verplicht worden. 

De Europese Unie heeft besloten om per 2024 zo’n 30 veiligheidssystemen te verplichten in elke nieuw geregistreerde auto. Het gaat onder meer om een achteruitrijcamera, Lane Keep Assist, een systeem dat de bestuurder in de gaten houdt en Emergency Brake Assist, een noodremsysteem dat moet helpen een aanrijding te voorkomen. De systemen worden verplicht om zo het aantal verkeersdoden en –gewonden drastisch terug te dringen. In 2018 kwamen ruim 25.000 verkeersdeelnemers om het leven en raakten er 135.000 zwaargewond. 

Subaru sorteert nu al voor op de aanstaande regels. Het merendeel van de straks verplichte systemen is inmiddels aanwezig op de modellen van het Japanse merk. Subaru’s EyeSight, een camerasysteem dat meekijkt met de bestuurder en helpt ongelukken voorkomen, dekt een groot aantal functies af. Het systeem, dat standaard is op alle mainstreammodellen van het merk, werkt zo goed dat het in onafhankelijke tests steevast als beste wordt getest.

Met de komst van de nieuwe Forester e-Boxer, die eind dit jaar wordt geleverd maar al in mei en juni bij een aantal Subaru-dealers is te bezichtigen, voegt Subaru een nieuw hoofdstuk toe aan zijn streven om in 2020 tot de veiligste auto’s ter wereld te behoren: de nieuwe Forester is voorzien van Driver Monitoring System, een infraroodsysteem dat de bestuurder in de gaten houdt en waarschuwt als deze te lang is afgeleid of vermoeid raakt. 

DMS en EyeSight dragen, evenals de standaard aanwezige permanente vierwielaandrijving, de laag in de auto geplaatste boxermotor, het uitstekende zicht rondom en de speciale veiligheidskooi, ertoe bij dat Subaru’s tot de veiligste auto’s in hun klasse behoren. Meer informatie over de veiligheidsvoorzieningen van het merk is te vinden op Subaru.nl. Of bij de dealer, die graag demonstreert hoe veilig elke Subaru is.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven rondom Subaru? Met je dan aan voor de nieuwsbrief: