Subaru Nederland

Maak kennis met Subaru’s ongekende veiligheid

Subaru Best in Class

Als je een rondvraag zou doen over welk merk het veiligste automerk is, dan zal een belangrijk deel van de ondervraagden eerder met een Zweeds merk dan met Subaru komen. Een misvatting. Veiligheid staat bij Subaru op de eerste plaats. Voor zowel inzittenden als overige weggebruikers. Tegen 2030 mag er geen enkele verkeersdode vallen in of door een Subaru. Vandaar dat elke Subaru boordevol veiligheidsvoorzieningen zit. Een overzicht:

EyeSight
Aan de basis staat EyeSight. Subaru’s innovatieve en veelgeprezen rijhulptechnologie, dat  uiterst betrouwbare preventieve veiligheid biedt en de bestuurder ondersteunt met functies als Pre-Collision Braking Control, Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist en meer. EyeSight bestaat uit twee naast de binnenspiegel gemonteerde die meekijken met de bestuurder en ingrijpen zodra gevaar dreigt. Eerst door te waarschuwen, dan door te remmen.
 
Onafhankelijke tests tonen aan dat EyeSight werkt, heel goed werkt. 94% van de Subaru-rijders voelt zich door EyeSight aanzienlijk veiliger en auto’s met het systeem zijn voor 80% minder betrokken bij kop-staartbotsingen. Standaard op alle Subaru’s.
 
Subaru EyeSight

Driver Monitoring System
Vermoeidheid en onoplettendheid van de bestuurder zijn belangrijke factoren bij verkeersongevallen. Tegelijkertijd onderschatten we de risico’s van slaperigheid en overschatten we onze alertheid en vaardigheden achter het stuur.

Daarom houdt het Driver Monitoring System (DMS) via een kleine infraroodcamera in het dashboard de bestuurder nauwlettend in het oog en zorgt ervoor dat zijn aandacht steeds gericht is op de weg. Zodra tekenen van onoplettendheid of slaperigheid worden gedetecteerd, verzoekt het systeem door middel van auditieve en visuele waarschuwingssignalen de bestuurder om opnieuw aandachtig te zijn. Standaard op de Forester.

Rear Seat Reminder
Welllicht denk je dat jou dit nooit zal overkomen, maar tijdens de zomermaanden overlijden er ieder jaar opnieuw nodeloos kinderen omdat ze worden achtergelaten in een snikhete auto. Meestal gebeurt dit onopzettelijk door de ouders. Vaak worden de gevolgen van de hitte in een auto onderschat en wordt gedacht dat de kids of de hond best even in de auto kunnen wachten.
 
Niet dus. Subaru’s Rear Seat Reminder (RSR) waarschuwt de bestuurder zodra de motor wordt uitgeschakeld om de achterbank te controleren alvorens het voertuig te verlaten. Het systeem is nu al leverbaar op de Forester. Vanaf 2022 zal EuroNCAP, de instantie die auto’s test op botsveiligheid rekening houden met de aanwezigheid van kinderdetectiesystemen. 

Subaru Forester e-BOXER Rear Seat Reminder

Reverse Automatic Braking
Reverse Automatic Braking (RAB) is ontwikkeld om botsingen bij het achteruitrijden te voorkomen of schade bij een botsing te verminderen. Sensoren in de achterbumper detecteren obstakels tijdens het achteruitrijden en waarschuwen de bestuurder door middel van geluidssignalen en berichten op het display.

Front View Monitor
Front View Monitor werkt heel eenvoudig. Een kleine camera die geïnstalleerd is op het onderste deel van de grille helpt de chauffeur om naderende voertuigen of voetgangers op kruispunten zien om zo frontale of zijdelingse aanrijdingen te voorkomen. Ook bij het parkeren is dit een enorme hulp. Standaard op de Outback.
 
Subaru Rear Vehicle Detection
Rear Vehicle Detection detecteert voertuigen die van achteren naderen, zich in de dode hoek bevinden, maar ook bij aanrijdingsgevaar bij achteruitrijden met kruisend verkeer. Het systeem werkt ook als rijstrookassistent voor het veilig te veranderen van rijstrook. Standaard op de Forester.
 

Test
Wilt u zelf testen, of bent u benieuwd of en hoe al deze systemen werken? Ga gerust langs bij de dichtstbijzijnde Subaru-dealer die u graag alle veiligheidssystemen demonstreert. Natuurlijk op een veilige manier. Ook in deze roerige tijden staan de Subaru-dealers voor u klaar, inclusief allerlei restricties en veiligheidsvoorzieningen. Veiligheid staat voorop. Bij Subaru en bij de Subaru-dealers. Voor u.
 

Lees meer