Subaru Nederland

Vijf (+1) lentetips

De lente is misschien wel de mooiste tijd van het jaar: de natuur komt tot leven, de zon laat zich steeds vaker zien en wint aan kracht en we hebben hier en daar wat vrije dagen. Tijd om erop uit te trekken dus. Vijf tips voor als u nog een bestemming zoekt. En één extra.

1: Aspergeroute

Zoals Lisse en omgeving zijn bollen en bloemen heeft, heeft Midden-Limburg zijn asperges. Een culinaire tip dus om mee af te trappen. Het witte goud, zoals deze groente ook wordt genoemd, wordt geoogst in een periode vanaf de tweede donderdag van april tot eind juni. Door er met de fiets op uit te trekken, is goed te zien hoe asperges groeien en worden geoogst. Rond Weert en Roermond zijn zelfs aspergeroutes uitgezet zoals u niets hoeft te missen, inclusief een smakelijke aspergeproeverijen bij diverse uitspanningen langs de route, waar natuurlijk ook asperges gekocht kunnen worden.

 

2: Elfstedentocht

Doe de Elfstedentocht, ook als er geen vorst is. 200 kilometer op de schaats zit er niet meer in, in elk geval dit jaar niet. Toch hebben de elf Friese steden, die met elkaar verbonden zijn vanwege de Tocht der Tochten, meer te bieden dan alleen een leuke schaatsroute. Binnenkort kan dezelfde afstand op de fiets worden afgelegd, maar ook losse delen van de route zijn de moeite waard om per fiets, boot of auto te onderzoeken. Denk aan de oude haven van Hindeloopen met zijn sluis en leugenbankje, het vrouwtje van Stavoren, de prachtige natuur, de watertoren van Sneek, de rust op en naast het water: Friesland biedt 200 kilometer (en veel meer) mogelijkheden om te genieten. En eenvoudig uit te smeren over meerdere dagen bovendien. Nadeel: geen kruisje na het afleggen van het parcours.

 

3: Bloemen kijken

Iets dat iedereen in elk geval een keer in zijn leven gedaan moet hebben: bloemen kijken. Natuurlijk op de bekendste bollen- en bloemenvelden van Nederland: de Keukenhof. Ruim 7 miljoen bloemen in allerlei fraaie kleuren laten zien waarom Lisse en omgeving internationale faam hebben vergaard. De Keukenhof heeft verder bloemen- en plantenshows en diverse evenementen zoals van 13 tot en 19 mei een muziekfestival.

 

4: Oostvaardersplassen

Wij zijn fan. Fan van de Oostvaardersplassen. Waarom? Vanwege het enorme natuurschoon en de diversiteit aan flora en fauna. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet, variërend in lengte tussen 1 tot 7 kilometer. Wie liever de fiets of mountainbike pakt, kan er ook prima uit de voeten: er is een MTB-parcours inclusief leuke single tracks van 14 kilometer. Voor de fiets zonder profielbanden is een tocht van 35 kilometer de moeite waard. Belangrijk: een aantal routes is rolstoelgeschikt en een aangelijnde hond mag ook meestal mee. Vergeet de camera niet en breng in elk geval een bezoek aan de vogelkijkhutten.

 

5: Autowassen

Niet heel voor de hand liggend, maar we zetten ‘m er toch bij: het wassen van de auto. Op paasvisite in een vieze auto is toch anders dan in een auto die je tegemoet glimt. Dus daarom voordat de auto wordt volgeladen, eerst even naar de wasstraat. Om daar, voor de diehards, de auto een keer lekker met de hand te wassen. Schoner dan schoon en meteen een nauwkeurige inspectie van plaatwerk en techniek. Nog een reden om in een schone auto rond te rijden: een glimmende vierwieler is veiliger dan een vuile omdat een glanzende laklaag beter en eerder wordt gezien. Inderdaad, iets dat je wilt als de zon laag staat, of de duisternis zijn intreden doet.

 

6 Bonus: Langs de Subaru-dealer

De laatste tip leidt naar de Subaru-dealer bij u in de buurt. Leuk om te bezoeken (en om de auto te wassen), en extra leuk vanwege de Subaru Forester Spring Edition die in de showroom staat. Het actiemodel is bijzonder rijk uitgerust, ziet er stoer uit en is ook nog eens met groot prijsvoordeel van bijna € 1.800,- te koop. De dealer toont ‘m u graag, zoals hij ook met plezier het prijsvoordeel voorrekent. Op Subaru.nl vindt u de dichtstbijzijnde dealer die de Spring Edition heeft. Kijk, geniet en profiteer.