Subaru Nederland

Wereldprèmiere Subaru Impreza Sedan Concept op LA Autoshow

20 november 2015

Subaru heeft deze week de Impreza Sedan Concept onthuld op de autotentoonstelling van Los Angeles. Het gaat om een design concept en geeft een eerste en duidelijke indicatie hoe een reeks nieuwe strategische modellen er uit gaan zien. Zoals beschreven in het Mid Term Management Plan ‘Prominence 2020 plan.

De Impreza Sedan Concept wordt gepositioneerd als het instapmodel in de Subaru-line-up. Zijn compacte carrosserie is een mix van opvallende lijnen en designelementen die deel uitmaken van Subaru’s Dynamic & Solid ontwerptaal. Het merk wil met de auto vooral kwaliteit uitstralen en mikt op het kwaliteitsniveau van auto’s die zich een segment hoger bevinden. De rol van de Impreza Sedan Concept is tweeledig: hij geeft een indicatie van het design van de nieuwe Impreza zoals hij ook laat zien waar Subaru qua ontwerp met zijn andere modellen naar toe gaat.

 

Belangrijkste eigenschappen van de Impreza Sedan Concept

De voorzijde, flanken en achterkant lopen vloeiend in elkaar over. De driedimensionale en solide vorm die is ontstaan, is een kenmerk van Subaru’s styling. De dynamiek van het model wordt versterkt door diverse, goed geplaatste lijnen op de flanken van de compacte sedan.

Subaru heeft ondanks de compacte afmetingen van een model in het C-segment een duidelijk doel voor ogen met het ontwerp. De designafdeling geeft inhoud aan ‘Enjoyment and Peace of Mind’ met een stoere en krachtige vorm. Op het gebied van aerodynamica zijn uitstekende resultaten bereikt zonder dat concessies zijn gedaan aan de functionaliteit van de Impreza. Een hoge mate van bruikbaarheid is ook weer zo’n belangrijke eigenschap van elke Subaru.

De nieuwe lakkleur "Ruby Red Metallic" draagt sportiviteit uit en geeft de Impreza Sedan Concept een extra krachtige indruk. De glanzend zwarte accenten benadrukken het sportieve karakter, zoals ze ook een gevoel van kwaliteit uitstralen.

Voorzijde

Subaru borduurt met de voorzijde voort op de voor het merk zo typerende stylingkenmerken. Ook hier worden een lage en brede bouw en dus sportiviteit geaccentueerd. Heel herkenbaar zijn de zeshoekige grille en de hawkeye koplampen. De voorzijde geldt als het startpunt van een aantal lijnen dat via de zijkanten naar de achterzijde loopt.

Zijkanten

De vouw die vanuit het voorscherm over de deuren naar de achterkant gaat en de lijn die start in de onderkant van de portieren, geven dynamiek aan de robuust ogende carrosserie. De bolle wielkuipen stralen betrouwbaarheid uit, hetgeen verder wordt benadrukt door de aanwezigheid van Subaru’s Symmetrical All-Wheel Drive.

Achterzijde

In de achterlichten is hetzelfde motief te vinden als in de koplampen en ook hier worden breedte en een geringe hoogte van de auto benadrukt, precies zoals dat bij de voorzijde ook het geval is. Het slanke inzittendencompartiment onderstreept de sportieve uitstraling van de sedan.

Belangrijkste specificaties

Lengte x breedte x hoogte: 4.555 × 1.880 × 1.453 mm 
Wielbasis: 2.670 mm 
Bandenmaat: 235/40 R19 
Zitplaatsen: 5


  Subaru toont de Impreza Sedan Concept op de autotentoonstelling van Los Angeles

 

 

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap