Subaru Nederland

Subaru wintersport ervaring

“De man keek ons in paniek aan: de touringcar zat muurvast"

Veerle vertelt over haar bijzondere Subaru-ervaring tijdens de wintersport

Wintersporten in Zwitserland, het was een jaarlijks uitje voor Veerle Brenninkmeijer en haar schoonfamilie. Vorig jaar verliep deze vakantie alleen wat anders dan normaal. Veerle: “Mijn schoonvader was altijd al supertrots op zijn sterke en veilige Subaru Outback, maar als hij dit verhaal vertelde, glom hij helemáál. Helaas kan hij het zelf niet meer vertellen, omdat hij een half jaar geleden is overleden aan een hartstilstand. Maar ik vertel het heel graag voor hem.” 

Gestrand

“Vrolijk en voldaan reden we richting Sankt Moritz. Mijn schoonvader, schoonmoeder en ik hadden er een dag skieën op zitten met vrienden en waren toe aan een lekker drankje in onze favoriete après ski-bar. Mijn vriend was er de afgelopen dagen ook bij geweest, maar hij was weer naar Nederland in verband met zijn werk.

Plotseling werd onze aandacht getrokken door een man die langs de drukke weg stond en wild naar ons zwaaide. Zou er iets met onze auto zijn? Of was er iets anders aan de hand? We hadden geen idee, maar dat de man in paniek was, was zeker. We stopten de auto en hij kwam naar ons toegesneld. Het bleek een Italiaanse buschauffeur te zijn die met zijn touringcar op weg was naar een hotel om een groep toeristen op te halen. Daar was hij echter nooit aangekomen, omdat hij na een korte pauze met zijn bus vast bleef zitten in een berg sneeuw langs de weg. De arme man stond al een hele tijd te zwaaien, maar niemand stopte.

Altijd goed voorbereid

De opluchting op zijn gezicht was groot. Omdat we waren gestopt én omdat we hem begrepen. Dat was vanwege de taalbarrière niet zo makkelijk, maar in gebrekkig Engels kwam hij een heel eind. ‘Ik heb wel een sneeuwschep in de auto liggen waarmee we hem kunnen uitgraven’, zei mijn schoonvader terwijl hij de kofferbak van zijn Subaru Outback opende. Hij was elk jaar wel een week bezig om de auto wintersportklaar te maken. Uitgebreide controle van de bandenspanning, inpakken van vijf liter ruitenvloeistof, sneeuwkettingen mee, een schep, een sleepkabel, een ehbo-doos, veiligheidshesjes; hij was altijd op alles voorbereid. Kwam dat even goed van pas!

Al heel snel kwamen we erachter dat scheppen geen zin had. De bus zat muurvast, we konden het achterwiel op deze manier nooit helemaal vrij krijgen. ‘Dan gaan we het met de sleepkabel proberen.’ Mijn schoonvader klonk zelfverzekerd en gooide mijn schoonmoeder en mij een veiligheidshesje toe. Of wij even het verkeer wilden regelen terwijl hij de bus uit de sneeuw trok. Geen slecht idee op zo’n drukke weg, maar best spannend. Niet alle auto’s hadden evenveel zin om naar twee vrouwen in hesjes te luisteren en mijn schoonvader had alle ruimte op de tweebaansweg wel nodig om de bus uit de sneeuw te krijgen. 

Subaru wintersport ervaring

Gas erop!

Gelukkig lukte het ons om genoeg ruimte vrij te maken voor de reddingsactie. Ik was erg benieuwd: zou het die Outback echt lukken om die grote touringcar uit de sneeuw te krijgen? Veel tijd om daaraan te twijfelen had ik niet, want er kwam al heel snel beweging in de bus. Mijn schoonvader trapte het gas vol in en in minder dan een minuut stond de bus aan de kant van de weg! Naast de berg sneeuw, alsof er niks gebeurd was. Wat was de chauffeur blij! We hebben ontzettend veel handjes en bedankjes gekregen van de man, die eindelijk de groep toeristen kon ophalen bij het hotel. En wij? Wij vervolgden ons ritje naar onze favoriete après ski-bar. Dat lekkere drankje, daar waren we nu helemáál aan toe!”

Wilt u ook de trekkracht van de Subaru modellen ervaren? Maak nu een proefrit op maat in een Subaru-model naar keuze!