Subaru Nederland

Subaru introduceert vierde generatie van sportief topmodel

Nieuwe Subaru WRX STI: krachtpatser met verschillende karakters

Aalsmeer, 10 april 2014

Subaru heeft zijn nieuwe WRX STI gereed. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het ook hier weer om het meest sportieve model van het Japanse merk. De WRX STI weet evenals zijn voorgangers op een uitstekende manier sportiviteit en gebruiksgemak te combineren. En dankzij Subaru’s eigen AWD-systeem staat rijdynamiek op een ongekend hoog niveau.

Technisch hoogtepunt is zonder twijfel de fraaie aandrijflijn. Zoals de meeste Subaru’s beschikt de WRX STI over het onvolprezen Symmetrical All Wheel Drive (AWD). Deze permanente vierwielaandrijving is gekoppeld aan een compacte en oersterke Boxermotor met turbo. De combinatie is niet alleen technisch fraai, hij zorgt er ook voor dat bij de WRX STI het vermogen gemakkelijk in de hand is te houden. Subaru noemt die smakelijke mix van beheersbaarheid en maximaal rijplezier ‘Pure Power in Your Control’.

Voor de aandrijving van de WRX STI zorgt een krachtige 2,5 liter Boxermotor met turbo, goed voor een maximum vermogen van 300 pk en een maximum koppel van 407 Nm. Het aggregaat kent dankzij verschillende standen van het motormanagementsysteem een breed scala van karakters: van dociel tot uitermate scherp. De keuze is aan de bestuurder, zoals hij ook dankzij een meervoudig verstelbare centerdifferentieel, oftewel een Driver's Control Center Differential (DCCD), de krachtstromen naar de wielen kan bepalen.

Veel kracht en vermogen. Deze ingrediënten hebben het uiterste gevergd van de technici van het merk. Net als bij vorige generaties van de WRX STI, zijn vele hogesnelheidskilometers afgelegd op de altijd uitdagende en veeleisende Nürburgring. Tijdens die tests heeft Subaru de prestaties van onder meer de carrosserie en het chassis maximaal opgerekt. Dit heeft er toe geleid dat de algehele prestaties naar een nog hoger niveau zijn getild.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap