Subaru Nederland

Subaru WRX STI wint klasse 24 uursrace

Aalsmeer, 23 mei 2012

Tijdens de 24 uursrace op de fameuze Nordschleife van de Nurburgring is Subaru met de Subaru WRX STI GVB voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden in de befaamde SP3T-klasse. De auto werd o.a. bestuurd door de Nederlandse coureur Carlo van Dam.

Subaru behaalde deze geweldige prestatie door de sensationele WRX STI GVB in te zetten voor de 24 uursrace. Deze uiterst machtige auto is gebasseerd op de winnende WRX STI uit 2011. De basis voor de wedstrijdauto wordt gevormd door de Subaru WRX STI GVB in sedan-uitvoering met viercilinder tweeliter turbo Boxermotor en Symmetrical All Wheel Drive.

De "ADAC Zürich 24 Hour Race‟ over het ruim 22 kilometer lange traject (Nordschleife plus Grand Prix-circuit) staat bekend als de ultieme uithoudingstest voor zowel mens als materiaal, mede vanwege de forse hoogteverschillen en de ruim 170 bochten die het parcours telt. Elk jaar verschijnen zo'n 200 auto's voor deze wedstrijd op de Nürburgring aan de start.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap