Subaru Nederland

Subaru XV behaalt topscore van 5 sterren in veiligheidstest in 2012

Aalsmeer, 6 maart 2012

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de producent van Subaru, heeft vandaag bekend gemaakt dat de Subaru XV (XV 2.0i, LHD, Europese specificaties) de hoogste score van vijf sterren heeft behaald in de veiligheidstest van Euro NCAP* op het totale veiligheidsniveau voor 2012.

De score voor 2012 weerspiegelt de prestaties van de XV onder de nieuwste Euro NCAP-eisen. Sinds 2009 hanteert Euro NCAP een uitgebreider en strenger eisenpakket, waarbij de "Bescherming van volwassenen", "Bescherming van kinderen", "Bescherming van voetgangers" en "Veiligheidsassistentie" worden beoordeeld. De Subaru XV is voor het tweede achtereenvolgende jaar bekroond met vijf sterren.

* Euro NCAP is een onafhankelijke organisatie bestaande uit Europese regeringen en Europese organisaties van automobilisten en consumenten. Sinds 1997 test Euro NCAP de veiligheid van nieuwe auto's.

Subaru heeft zijn unieke ringvormige versterkte frame verder ontwikkeld door de structuur voor het wegvoeren van botsenergie verder te optimaliseren. Ook wordt er in de nieuwe Subaru XV meer staal met een hoge treksterkte toegepast. Deze elementen zorgen voor een afname van het gewicht, een verbeterde absorptie van stootbelasting uit alle richtingen en een verhoogd veiligheidsniveau voor de bescherming van inzittenden. Daarnaast worden er voorairbags, een knie-airbag voor de bestuurder, zij-airbags en gordijn-airbags toegepast. Bovenstaande elementen worden gecompleteerd door VDC (Vehicle Dynamics Control), dat standaard wordt geleverd op alle uitvoeringen, wat de XV tot een extreem veilige auto maakt. Hij heeft ongekende beoordelingen ontvangen voor zijn veiligheidsniveau, SUV-kwaliteiten en stijlvolle ontwerp. De Subaru XV is sinds begin dit jaar verkrijgbaar in Europa en de bestellingen maken een vliegende start.

Het doel van FHI is het bieden van "Enjoyment and Peace of Mind" middels de Subaru-ervaring, waarbij het motto van het merk, "Confidence in Motion", het hart vormt. "Enjoyment and Peace of Mind" is niet mogelijk zonder het essentiële element "veiligheid". Subaru blijft zich inzetten voor totale veiligheid door de voortdurende ontwikkeling van zijn actieve, passieve en pre-crash-veiligheidstechnologieën.

Actieve veiligheid: veiligheid verbeterd door rijgedrag en risicomijdende technologieën
Passieve veiligheid: veiligheid verbeterd door botsveilige systemen
Pre-crash-veiligheid: veiligheid verbeterd door geavanceerde rijondersteunende technologieën, zoals waarschuwingen en autonome noodremsystemen

Lees meer:

Subaru XV modelpagina

Bekijk de gallery

Beschikbare kleuren

Specificaties

Prijzen

Design

Technologie

Veiligheid

Subaru XV bij RTL Autowereld

Subaru bevestigt eerste geëlektrificeerde modellen voor de Europese markt

Terug naar het nieuwsoverzicht